Remda Spoelstra

Remda Spoelstra is kinderboekenauteur en dichter.
In 2015 verscheen haar eerste boek “Wonderwater” die ze samen met Noustha Koeckhoven in eigen beheer uitgaf.  Negen schelpen vertellen onderwaterverhalen over zeemeerminnen, zee-elfen en zeehelden.
Een van de verhalen is op Bonaire verfilmd en wordt daar getoond in de media bus ter bevordering van het leesonderwijs.
https://www.youtube.com/watch?v=z8IONz1E6LE

In 2016 verscheen haar meeleeskleuterboek “Bas Ballon” bij uitgeverij Eigenzinnig.
Een boek waarbij de kleuter de plaatjes in de tekst mee kan lezen. Haar dochter Anne Spoelstra maakte de illustraties voor dit boek.
Bij Droomvallei Uitgeverij is in 2018 het boek “Rinkeldekinkel Patsboem” uitgekomen. Een verhaal over de vriendschap tussen een onhandige uil en een bange wezel. Het boek is naast prachtige illustraties voorzien van liedjes en knutsel ideeën.

Remda Spoelstra heeft meerdere schrijfwedstrijden gewonnen.
Met “Een onmogelijke opdracht”, werd ze in 2015 eerste bij Uitgeverij De Klimmende Ster. Dit verhaal is opgenomen in de Antipesto bundel. Een bundel voor jongeren over pesten.
Het jaar daarop zat Remda zelf in de jury om verhalen voor de bundel "Bruggenbouwer" te jureren. "Bruggenbouwer" is in 2016 uitgegeven door Uitgeverij Klimmende Ster en bevat verhalen over scheiden.

In 2016 won Remda een dichtwedstrijd met haar gedicht “De Hondsrug” voor  de stad Emmen. Dit gedicht is opgenomen op de landkaart van Emmen en te zien op: https://www.youtube.com/watch?v=eUl7x8WgpT4
Haar dochter Maike Spoelstra sprak het gedicht in en dochter Anne maakte de film.

In week 42 van 2017 was haar gedicht “Mag ik u bedanken” weekgedicht bij SLA/AVIER.
http://www.slaavier.nl/Gedicht-v/d-week/Weken-2017/

Daarna volgden al spoedig de optredens bij Hotel Faber, Dichter bie ons en Dichter bij het vuur en het Slochter vertel café 
Begin maart 2018 kwam de bundel "Diepte" uit. Een gedichtenbundel rond kwetsbaarheid en kracht. Met het gedicht "vrije uitloop ei" behaalde Remda de tweede plaats in deze prachtige bundel.

 

Remda Spoelstra weet met haar ongebreidelde fantasie de werkelijk binnen te varen. In haar gedichten en verhalen komen deze twee werelden samen en maken de werkelijkheid iets luchtiger.

In mei 2019 werd haar eerste gedichtenbundel bij Uitgeverij Liverse uitgegeven. Samen met kunstenaar Luc Houweling maakte ze een poëzie prentenboek die geschikt is voor alle leeftijden. "Na-apers en Olifantasie". 30 gedichten en 30 illustraties over het dierenrijk. De dieren hebben menselijke trekjes en zijn in hun benaming letterlijk genomen. Zo is de papegaaiduiker een papegaai met een duikbril op en de ijsbeer een bruine beer die ijsjes eet. Vier gedichten met illustraties zijn te zien op deze site onder het kopje poëzie. "Na-apers" en Olifantasie" is te koop in de boekhandel.

In juni 2019 ging Remda met 14 andere schrijvers en midweek naar Ameland waar ze met elkaar een waddenbundel schreven onder leiding van Marelle Boersma. De bundel "Aangespoelde verhalen" is te koop bij Uitgeverij Droomvallei. Per verkocht exemplaar gaat er 1 euro naar de zeehondenopvang. Lees meer over deze schrijfmidweek op onze site: https://aangespoeldeverhalen.wordpress.com/nieuws/


Samen met Laura Mijnders, Rob Rosendahl, Nouscka van der Meij en Gerard Rozeboom is Remda het project "Dichter bij het verleden", gestart. Veel ouderen zijn verhalenvertellers. Dichters zijn dat ook: Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe inspiratie bronnen. Het project "Dichter bij het verleden" is erop uit om de verhalen op te zoeken, de dialoog tussen jong en oud te starten en ouderen en dichters te inspireren om nieuwe ontmoetingen aan te gaan.Via deze link vind je meer over dit project: http://dichterbijhetverleden.nl/

Als Remda niet achter haar schrijftafel zit, is ze te vinden op Nieuw Woelwijck, een dorpsgemeenschap van verstandelijke gehandicapten. Daar is ze werkzaam als juf.
Je kunt haar bereiken per mail: rg.spoelstra@home.nl of via Facebook Remda Spoelstra 

Stilzwijgend pikt de koperwiek haar rozenbottel uit.
Zij weet dat deze vrucht nogmaals ontluiken zal,
als nieuwe noten voor haar zang.

Remda Spoelstra

Contact

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now